Skip to main content

Du schaffst das.

Γλώσσα
 • Γερμανικά

Τμήματα

Διπλώματα

 • Goethe Zertificat A1
 • Goethe Zertificat A2
 • Goethe Zertificat B1
 • Goethe Zertificat B2
 • Goethe Zertificat C1
 • Goethe Zertificat C2
 • Test DAF
 • Goethe Test PRO

Γιατί να μάθω γερμανικά;
Η Γερμανία διαθέτει μερικά από τα υψηλότερου επιπέδου πανεπιστήμια διεθνώς και χωρίς δίδακτρα για τους Έλληνες φοιτητές. Η μεγάλη έμφαση που δίνεται στην έρευνα και την πρακτική εξάσκηση τα καθιστούν πρωτοπόρα στην παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η ετήσια κυκλοφορία βιβλίων στη Γερμανία την τοποθετεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην 5η θέση μεταξύ 87 χωρών, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Άρα, ένα σημαντικό μέρος και του έντυπου λόγου παγκοσμίως είναι στα Γερμανικά.

Στις μέρες μας, οι εξελίξεις στο χώρο του Διαδικτύου καθιστούν τη γνώση ξένων γλωσσών απαραίτητη για οποιονδήποτε θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και τις πληροφορίες που παρέχει το Διαδίκτυο. Μία σειρά σημαντικών ιστοσελίδων είναι στα Γερμανικά.

Ο τουρισμός αποτελεί μία από τις κύριες πηγές εσόδων της Ελληνικής οικονομίας. Οι θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Η Ελλάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Γερμανόφωνους τουρίστες. Επομένως, η γνώση της Γερμανικής γλώσσας αποτελεί σίγουρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για οποιονδήποτε εργάζεται ή επιθυμεί να εργαστεί (ή να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά) στον τουριστικό κλάδο.
Η προοπτική εργασίας στη Γερμανία είναι δελεαστική, λόγω των ικανοποιητικών αμοιβών και της μεγάλης γκάμας και αριθμού των προσφερόμενων θέσεων εργασίας. Η ύπαρξη μίας σημαντικής "Ελληνικής κοινότητας" στη Γερμανία σαφώς διευκολύνει τα πρώτα βήματα οποιουδήποτε γίνει δεκτός για να εργαστεί στη Γερμανία. Η απόσταση από την Ελλάδα είναι μικρότερη από κάθε άλλο ελκυστικό προορισμό για εργασία στο εξωτερικό.

Πρόγραμμα Σπουδών

 • Η επίσημα πρώτη τάξη των γερμανικών μπορεί να την ξεκινήσει ένα παιδί ακόμα κι από την Β' Δημοτικού. Τα παιδιά μαθαίνουν και εμπεδώνουν το γερμανικό αλφάβητο και τις πρώτες λέξεις. Το τμήμα αυτό αποτελεί την πρώτη επαφή με τη γερμανική γλώσσα. Σιγά-σιγά ξεκινούν να αναπτύσσουν νέες δεξιότητες, να επικοινωνούν μεταξύ τους και να γράφουν μικρές φράσεις στα γερμανικά. Καλύπτουμε το επίπεδο Α1 βάση του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς Γλωσσών. Στο τέλος του έτους τα παιδιά μπορούν να δώσουν εφόσον το επιθυμούν στην πιστοποίηση για το αντίστοιχο επίπεδο του Goethe Institute.
 • Τα μαθήματα διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα. Καλύπτουμε το επίπεδο Α2 βάση του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς Γλωσσών. Τα παιδιά έχουν ορθογραφία ασκήσεις για το σπίτι και ξεκινούν να γράφουν τις πρώτες εκθέσεις. Εξοικειώνονται περισσότερο με τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα και ξεκινούν να κατανοούν διαλόγους και να συμμετέχουν σε αυτούς. Στο τέλος του έτους τα παιδιά μπορούν να εξεταστούν εφόσον το επιθυμούν στην πιστοποίηση για το αντίστοιχο επίπεδο του Goethe Institute.
 • Τα μαθήματα διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα. Καλύπτουμε το επίπεδο Β1.1. Αυξάνεται η δυσκολία και η έκταση των εκθέσεων και των κειμένων προς κατανόηση. Σε αυτό το επίπεδο στόχος είναι ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου και η πλήρης κατανόηση των βασικών γραμματικών φαινομένων της γερμανικής γλώσσας. Οι μαθητές εξοικειώνονται περισσότερο με τον προφορικό και γραπτό λόγο. Παίρνουν μέρος σε απλές ομαδικές συζητήσεις και έρχονται σε επαφή με κείμενα απλής θεματολογίας, τα οποία μπορούν να κατανοήσουν και να επεξηγήσουν με δικά τους λόγια.
 • Τα μαθήματα διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα. Καλύπτουμε το επίπεδο Β1.2. Η τάξη αυτή είναι η γνωστή Β1 τάξη. Ολοκληρώνοντας κάποιος την τάξη αυτή μπορεί να κατανοήσει τα κύρια σημεία συνήθους και σαφούς πληροφορίας για οικεία θέματα εργασίας, εκπαίδευσης και ελεύθερου χρόνου. Μπορεί να παράγει κείμενο απλής δομής για οικεία ή ενδιαφέροντα θέματα και να περιγράψει εμπειρίες και γεγονότα, όνειρα και φιλοδοξίες καθώς και να αιτιολογήσει και να εξηγήσει με συντομία απόψεις και σχέδια. Στο τέλος του έτους τα παιδιά μπορούν να εξεταστούν εφόσον το επιθυμούν στην πιστοποίηση για το αντίστοιχο επίπεδο του Goethe Institute.
 • Τα μαθήματα διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα. Καλύπτουμε το επίπεδο Β2. Ολοκληρώνοντας κάποιος την τάξη αυτή μπορεί να κατανοήσει τις κύριες ιδέες περίπλοκου κειμένου για αφηρημένα και μη θέματα, καθώς και τεχνικά κείμενα του τομέα της ειδίκευσης του. Ως ένα βαθμό μπορεί να συνεννοείται με ευφράδεια κι αυθορμητισμό με native speakers. Είναι σε θέση να παράγει σαφές και λεπτομερές κείμενο για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να εξηγήσει μια άποψη επίκαιρου ενδιαφέροντος προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εναλλακτικών λύσεων. Στο τέλος του έτους μπορεί να εξεταστεί εφόσον το επιθυμεί στην πιστοποίηση για το αντίστοιχο επίπεδο του Goethe Institute. Η πιστοποίηση αυτή αποδεικνύει ένα εξαιρετικό επίπεδο γνώσης στα γερμανικά.

Πτυχία Γερμανικών

Goethe-Zertifikat A1

Fit in Deutsch 1
Η εξέταση απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 10 έως 16 ετών. Πιστοποιεί απλές, βασικές γλωσσικές γνώσεις και αντιστοιχεί στο πρώτο επίπεδο (Α1) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Goethe-Zertifikat A2

Fit in Deutsch
Η εξέταση απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Πιστοποιεί βασικές γλωσσικές γνώσεις και αντιστοιχεί στο δεύτερο επίπεδο (Α2) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Goethe-Zertifikat A1

Start Deutsch 1
Η εξέταση απευθύνεται σε ενήλικες. Πιστοποιεί απλές, βασικές γλωσσικές γνώσεις και αντιστοιχεί στο πρώτο επίπεδο (Α1) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).

Goethe-Zertifikat A2

Η εξέταση απευθύνεται σε ενήλικες. Προϋποθέτει βασικές γλωσσικές γνώσεις και αντιστοιχεί στο δεύτερο επίπεδο (Α2) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).

Goethe-Zertifikat B1

Η εξέταση απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες. Χαρακτηρίζει το χρήστη της γλώσσας ανεξάρτητο και αντιστοιχεί στο τρίτο επίπεδο (Β1) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Goethe-Zertifikat B2

Η εξέταση απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες. Χαρακτηρίζει το χρήστη της γλώσσας ανεξάρτητο και αντιστοιχεί στο τέταρτο επίπεδο (Β2) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Goethe-Zertifikat C1

Η εξέταση απευθύνεται σε ενήλικες. Πιστοποιεί γνώσεις σε πολύ προχωρημένο επίπεδο και αντιστοιχεί στο πέμπτο επίπεδο (C1) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).

Goethe-Zertifikat C2

Kleines Deutsches Sprachdiplom
Η εξέταση απευθύνεται σε ενήλικες. Πιστοποιεί άριστες γνώσεις και αντιστοιχεί στο έκτο επίπεδο (C2) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).

TestDaF

Η εξέταση TestDaF είναι είναι μια γλωσσική εξέταση σε προχωρημένο επίπεδο. Περιλαμβάνει τα επίπεδα B2 μέχρι C1 της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER). Αν και στις τέσσερις ενότητες της εξέτασης TestDaF έχετε καταταγεί στο επίπεδο TestDaF 4, τότε πληροίτε τις γλωσσικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή σε όλες σχεδόν τις σχολές και τους κλάδους σπουδών των γερμανικών ανώτατων ιδρυμάτων. Η γλωσσική εξέταση TestDaF αναγνωρίζεται διεθνώς ως πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας για επιστημονικούς σκοπούς και ακαδημαϊκά επαγγέλματα.

Τα γερμανικά δεν είναι δύσκολη γλώσσα

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τα τμήματά μας. Επισκεφθείτε μας για μια δωρεάν αξιολόγηση του επιπέδου σας.

Κατακτήστε το μέλλον, εφοδιαστείτε με τη γνώση μιας ξένης γλώσσας!